5qnuaeZD6sesSjv_hDxU2wQOTjUEtvw6kgPPHh34r_Gw       Barnas Eldorado

Barnebokfestival vekker gamle og kjære eventyr tilbake til live.

Det er den nye gigantiske bokhandleren midt i Torggata, som står for spenningen fra 8-14 september. I det som tidligere var et av Oslos eldste kinolokaler, er det i dag bøker fra små og store forlagshus som rår. Men det skal også bli film inne på Eldorado, som nå kan skryte av å være Nordens største bokhandler. I løpet av festivaluka, skal det spilles av en ny Astrid Lindgren film hver dag. Hanne Krogh, musikkartist og barnebokforfatter, skal komme for å signere sin nye bok: Barnas nasjonalskatter. Boka inneholder kjente viser fra blant annet Alf Prøysen og Thorbjørn Egner. For de unge kokkespirene der ute i hovedstaden, vil det nok bli ekstra stas å få stå ved siden av Trym Johnsen Sibeko, forfatter av: Kokken Trym. En kokebok for de minste som er ute etter å imponere med sin første matrett. Høytopplesninger fra diverse norske klassikere, blir det selvfølgelig også.

Et prøveforsøk

Det er første gang det blir satt i gang tiltak for en ren barnebokfestival. Dette skal skje samtidig med de større arrangementene rundt den allerede veletablerte: Oslo bokfestival. Forhåpentligvis vil den »større» få dyttet i gang den »mindre.»

-Det er første gang i år, så det blir spennende, sier eier av bokhandleren, Christian Skrede. – Men det er først og fremst for å prøve oss ut i år. Går alt som det skal, håper vi kanskje på en større versjon til neste år, og da med flere forfattere og aktiviteter.

Skrede, tidligere regionssjef for Ark, informerer videre om at det har gått bra med hans nye bokhandlerprosjekt, til tross for at det gikk litt mer penger enn planlagt til å pusse opp det gamle kinobygget. Det var i september i fjor at Oslo ordfører Fabian Stang sto for åpningsseremonien på Eldorado.

-Alt i alt har det vel vært et godt år. Vi har hatt en vekst på seks prosent siden juni måned, og alle forlagene som har leid seg plass her, ser også ut til å holde seg på en jevn salgsbølge. Men nå er det barnebokfestivalen vi forsøker å holde fokus på. Det skal bli moro.

Medarbeider i bokhandleren, Karen Biksgård, mener det blir først til helgen at ting virkelig kommer til å ta ordentlig av. – Foreldre er jo veldig opptatte mennesker, så det blir nok ikke full rulle her helt ennå. Ikke midt i uka. Men fra lørdag og fremover, kommer det til å skje mye rart og spennende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s